Replantare de degete la un copil de 7 ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

O echipă de medici, formată din Dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Dr. Loredana Ungureanu, medic specialist ATI şi medici rezidenţi din specialitatea chirurgie plastică, coordonată de Dr. Dorin DOROBANŢU, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, duminică după-amiaza, 17 noiembrie 2019, o intervenţie de replantare de degete 2 şi 3 mână stângă, unui copil de 7 de ani, în urma unui accident.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD din judeţul Sibiu.

Intervenţia a durat 7 ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.

Ulterior pacientul va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

Echipa de medici de chirurgie plastică este aceeaşi care în data de 7 aprilie 2019, coordonată tot de Dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu ampuţie de braţ drept treimea medie.

Tot în cursul serii de duminică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a ajuns un tânăr de 28 de ani din Jud. Harghita, care a suferit un accident de căruţă, fiind adus cu defect complex de hemi-faţă stângă.

În acest moment pacientul este internat în cadrul Secţiei Clinice ATI, iar în momentul în care starea generală va permite, este în aşteptarea unei intervenţii de reconstrucţie a hemi-feţei stângi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *