Cosmin Pop – reacție bulversantă la decizia PNL Tîrgu-Mureș de a-i refuza reintrarea în partid: „Ultimele mari ticăloșii s-au întâmplat de ieri seară până astăzi la prânz”

Decizia de miercuri a Biroului Politic Local al PNL Tîrgu-Mureș de a nu valida adeziunea omului de afaceri Cosmin Pop prin care acesta dorea să revină în partid după ce acum câțiva ani a fost exclus din PNL primește o replică bulversantă din partea celui care se vrea candidatul PNL la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș. Astfel, din boemul restaurant bucureștean, Cosmin Pop transmite un mesaj prin care, pe de o parte îi acuză pe liberalii de la Tîrgu-Mureș că nu i-ar fi comunicat decizia înainte ca subiectul să răsufle în presă, iar pe de altă parte lansează un avertisment dur, asociindu-și totodată numele cu cel al liderului PNL Ludovic Orban.

Giurgea Adrian, nu-ți pun la îndoială veridicitate infromațiilor din interiorul PNL Tg.Mureș. Așa, prin tine, mi se comunică și mie deciziile care mă privesc. Dar, dă-mi voie să te contrazic, însă, în legătură cu propriile mele sentimente, emoții și trăiri. Nu sunt, câtuși de puțin, “năucit’’. cum spui. Din contra, cine nu se aștepta la o asemenea lașă eschivă îmbrăcată în tot felul de proceduri?!”, scrie omul de afaceri Cosmin Pop comentând materialul prin care catalogam drept năucitoare decizia PNL Tîrgu-Mureș de a-i bloca revenirea în partid. „Sunt foarte bucuros! A trecut moțiunea și mai știu că ultimele mari ticăloșii s-au întâmplat de ieri seară până astăzi la prânz. Trecem într-o altă etapă”, mai spune omul de afaceri tîrgumureșean care, în finalul mesajului său, transmite și un avertisment liberalilor de la Tîrgu-Mureș, încercând să le inducă acestora ideea că Ludovic Orban, șeful lor de partid, va avea un ultim cuvânt. Iar el, omul de afaceri care dorește să candideze din partea PNL la fotoliul de primar la Tîrgu-Mureș, este bun prieten cu liberalul în cinstea căruia bea un pahar la Capșa. „Este o zi minunată, azi! Dacă mai câștiga și Mircea Cărtărescu, tot azi, Premiul Nobel pentru Literatură, spumantul din seara asta ar fi avut și alte reverberații! Dar eu, oricum, o să-l închin în cinstea marelui nostru scriitor, situat printre primii nominalizați, și a lui Ludovic Orban, la Capșa, locul unde se adunau, încă de pe vremuri, adevărații bărbați liberali. Era să uit, ca o coincidență fericită, este și Ziua sănătății mintale. Sănătate, nouă, tuturor!”, își încheie Csmin Pop mesajul care, așa cum spuneam, vine ca o replică la decizia luată miercuri, cu 18 voturi pentru și un vot nul, de a respinge reînscrierea sa în PNL Tîrgu-Mureș.

Reamintim că în PNL este în derulare o procedură internă de desemnare a candidaților pentru principalele poziții vizate în alegerile de anul viitor. În ceea ce privește fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș, în PNL Tîrgu-Mureș se confruntă trei posibili candidați, Ervin Molnar, liderul organizației municipale, consilierul local Theodora Benedek și omul de afaceri Cosmin Pop. Acesta din urmă și-a depus intenția de candidatură direct la organizația centrală a PNL, unde a înregistrat și cererea de reprimire în partid înainte de data de 15 septembrie, ultima zi în care liberalii ar fi putut să își anunțe intenția de a candida. Miercuri, organizația locală a PNL Tîrgu-Mureș, în cadrul BPL, a luat în discuție cererea lui Pop de a reveni în partid, aceasta fiind respinsă cu votul a 18 din cei 19 membri cu drept de vot. În aceste condiții, continuarea procedurilor privind desemnarea candidatului cel mai bun ar putea fi făcută fără implicarea lui Cosmin Pop. Nu este însă exclus ca Ludovic Orban să intervină și să schimbe decizia așa cum s-a mai întâmplat în PNL Mureș și atunci când organizația județeană a decis dizolvarea BPL Tîrgu-Mureș și sancționarea consilierilor locali care au pactizat cu echipa Florea-Maior în CL Tîrgu-Mureș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *