Dr. Alexandru Lupșa, Fundația transilvană ALPHA: „DAS și Executivul Primăriei vor deveni în curând “groparii” asistenței sociale în Târgu-Mureș”

Deși printr-un comunicat de presă dat publicității luni, reprezentanții Primăriei Tîrgu-Mureș dădeau asigurări că Centrul de Zi Perseverența al Fundației Transilvană ALPHA va primi suportul promis pentru a nu se închide, joi seara târziu, pe facebook, dr. Alexandru Lupșa, președintele Colegiului Director al Fundației, scrie, negru pe alb: „Prin modul său de a acționa DAS și Executivul Primăriei vor deveni în curând “groparii” asistenței sociale în Târgu-Mureș, prin nefinanțarea întregii rețele de prestatori sociali privați, și care fac peste 80-85% din întreaga muncă de asistență socială”.

Concluzia dr. Alexandru Lupșa este trasă după o expunere succintă a situației în care s-a ajuns, în ciuda tuturor promisiunilor puse pe hârtie de cei din cadrul Primăriei Târgu-Mureș în chiar ziua în care medicul venea la Agenda de Mureș, LIVE, pentru a anunța că la Centrul Perseverența oamenii au primit preaviz de încetare a activității ca urmare a faptului că municipalitatea nu și-a onorat obligațiile asumate printr-o convenție pentru anul 2020. „Problemele sunt aparent fără ieșire. După ce în 22 Ianuarie am avut o discuție “aparent bună, constructivă” cu managementul DAS (Direcția de Asistență Socială din cadrul municipalității – n.r.), doamnele Dir. Maier Mihaela și Todoran Corina, astăzi (joi – n.r.), unilateral, la DAS s-a luat decizia neînregistrării cererii decontului de activitate agreat pentru Decembrie 2019, ca o datorie în contul anului trecut. În acest mod se elimină orice cale legală oferită prin Hotărârea CL din Noiembrie, pentru diminuarea deficitului de finanțare, care ar putea permite fondul de rulaj “chiar” la limita extrem de critica, pentru continuarea activității!”, scrie dr. Alexandru Lupșa, care subliniază că astfel „deficitul bugetar se bate în cuie la 50% executat în 2019 față de buget, creând o pierdere financiară de peste 300000 RON unei organizații neguvernamentale care în 2019 a “finanțat și din propriu credit bancar Primăria”, ca să i se permită să desfășoare o muncă în interesul copiilor cu dizabilități. Deci nu ajunge că prestăm munca, trebuie să ne cheltuim și resursele financiare, ajungând în incapacitatea menținerii personalului”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *