Lovitură năucitoare pentru omul de afaceri Cosmin Pop din partea BPL al PNL Tîrgu-Mureș

Liberalii tîrgumureșeni au invalidat adeziunea la PNL depusă de omul de afaceri Cosmin Pop. În consecință, dacă cei din conducerea centrală a partidului nu îi vor obliga pe liberalii tîrgumureșeni să-și anuleze decizia, Cosmin Pop iese și din competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș.

 

Biroul Politic Local al PNL Tîrgu-Mureș s-a reunit miercuri pentru a discuta problemele organizației înaintea campaniei electorale, dar și pentru analizarea mai multor cereri de intrare în partid. Printre acestea s-ar fi numărat, spun sursele noastre din PNL Mureș, și adeziunea depusă la conducerea centrală a PNL de omul de afaceri tîrgumureșean Cosmin Pop care dorește să fie reprimit în partid, dar și să candideze din partea PNL la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș. Sursele citate au declarat în exclusivite pentru Agenda de Mureș că, deși invitat să se prezinte în ședința BPL a PNL Tîrgu-Mureș pentru a-și susține cererea de reprimire în partid, Cosmin Pop a absentat, însă le-a transmis celor prezenți, printr-un sms, că pot discuta solicitarea sa în lipsă. În urma dezbaterilor interne, toate cererile de intrare în partid au fost validate, excepție făcând cererea omului de afaceri Cosmin Pop. Președintele PNL Tîrgu-Mureș, Ervin Molnar, a confirmat miercuri seara informația și a subliniat că în legătură cu adeziunea lui Pop au fost exprimate mai multe păreri, toate privind respingerea cererii și că foarte multe întrebări ale celor prezenți au rămas fără răspuns în lipsa omului de afaceri. „Una din aceste întrebări rămasă fără răspuns viza faptul că, în intenția de candidatură domnul Cosmin Pop susținea că este membru al PNL, deși adeziunea domniei sale a ajuns la noi abia astăzi”, a declarat Ervin Molnar, potrivit căruia decizia în cazul adeziunii lui Cosmin Pop a fost luată în urma votului, din cele 19 voturi valabil exprimate un vot a fost nul, iar 18 împotriva reprimirii lui Cosmin Pop în partid.

În aceste condiții, dacă nu „va beneficia” de intervenția conducerii centrale a PNL, Cosmin Pop nu va fi luat în calcul în competiția internă din PNL Tîrgu-Mureș pentru desemnarea candidatului pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș. Nu este exclus însă ca acesta să forțeze intrarea în competiție cu sprijinul altui partid care se pregătește să facă o coaliție cu PNL la alegerile locale de anul viitor sau chiar din postura de independent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *