Maior acuză UDMR și își arogă sieși proiectul Uniunii privind sprijinirea familiilor tinere

Situație incredibilă astăzi când consilierul personal al primarului municipiului Tîrgu-Mureș Dorin Florea, Claudiu Maior, a postat pe rețeaua de socializare facebook un text în care lasă să se înțeleagă că proiectul în baza căruia familiile tinere urmează să primească 2000 de lei la nașterea copilului i-ar aparține lui și echipei lui Dorin Florea, iar UDMR nu a făcut decât să blocheze proiectul prin faptul că nu a votat rectificarea bugetară propusă de Executiv. Iar incredibilul este dat tocmai de faptul că proiectul aparține UDMR și nu echipei lui Florea. Acest lucru a fost sesizat chiar și de unii din cei care intră pe pagina lui Claudiu Maior, care au taxat imediat postarea.

„Copiii noștri sunt viitorul nostru. Mă bucur că luna cadourilor aduce tinerelor mămici din orașul nostru un dar binemeritat. 2000 de lei vor primi cele peste 200 de familii care și-au depus dosarul la Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș și au așteptat câteva luni de zile pentru acordarea acestui stimulent, banii fiind votați cu întârziere de către consilierii UDMR. Cu toate acestea, prin intermediul acestui program, ne dorim să stimulăm natalitatea la nivelul municipiului pentru a crea un echilibru între generații”, scrie Claudiu Maior, consilierul personal al lui Dorin Florea pe pagina de facebook. Citind acest text l-am contactat pe consilierul UDMR Magyary Előd, care, la data adoptării proiectului, era încă lider al fracției UDMR din Consiliul Local Tîrgu-Mureș și care era felicitat zilele acestea de maghiari pentru acest proiect devenit hotărâre la Tîrgu-Mureș și pe care l-a prezentat drept proiectul său. Magyary Előd, deși și-a asumat paternitatea proiectului, s-a ferit să-și pună însă prietenul la punct, deși acesta a atacat frontal UDMR. „Așa știu că eu am inițiat. Desigur, Executivul are tot dreptul să comunice către tinerii care pot să solicite acest ajutor. Să fie clar pentru toată lumea acest proiect! De exemplu și cursul de înot gratuit nu a fost conceput pentru a-mi ridica popularitatea în alte scopuri. Sunt proiecte normale ca și altele. Da, fiind medic stomatolog am foarte multe discuții cu toate categoriile sociale și de generații. Datoria noastră este de a sprijini tineretul. Trebui fim pragmatici”, a răspuns Magyary Elod care a conchis că acceptând că și Executivul a avut aportul său la adoptarea proiectului transmite un semnal de normalitate.

Postarea lui Claudiu Maior a început să strângă repede like-uri și comentarii favorabile din partea celor care îi urmăresc activitatea online, dar care nu știu cine a promovat proiectul în cauză. Nu toată lumea a înghițit însă gălușca. Tóth Árpi este unul dintre aceștia. „Foarte bine. Ne spuneți vă rog cine a înaintat inițiativa. Proiectul de lege sau cum se numește. Mulțumesc”, a scris Tóth Árpi, care a răspuns singur întrebării: „Răspuns: Mulțumim domnului Magyary Előd”. Mesajul cu pricina a fost șters însă la doar câteva minute după ce a fost postat, astfel că textul lui Claudiu Maior este însoțit acum doar de texte laudative și de întrebări cărora răspunsul va fi oferit personal de consilierul primarului care se angajează să verifice personal și „să sune” ersoanele care au nelămuriri în privința dosarelor depuse pentru a primi stimulentul de 2000 de lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *