Manevre suspecte înaintea desemnării candidatului la Primăria Tîrgu-Mureș în USR

Desemnarea candidatului pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș a intrat într-o nouă fază în USR Mureș. Câteva persoane din Atintiș ar putea decide candidatul. Asta după ce în decembrie 2019 cei 70 de membri ai Adunării Generale prezenți la vot n-au reușit să decidă în favoarea unuia din cei doi candidați intrați în turul doi al scrutinului intern. Useriștii din Tîrgu-Mureș vor fi chemați, cel mai probabil, săptămâna viitoare să voteze din nou.

Surse demne de încredere din partidul lui Dan Barna spun însă că în ultimele săptămâni lucruri ciudate se întâmplă în organizația care ar trebui să susțină viitorul candidat la Primăria Tîrgu-Mureș. Astfel, marșând pe o prevedere din statutul partidului care spune că, dacă nu aunt înființate organizații în localitățile lor, cei înscriși din afara organizației de bază vor avea drept de vot în USR Tîrgu-Mureș, conducerea USR Tîrgu-Mureș a înscris în partid mai multe persoane care nu au domiciliul în Tîrgu-Mureș, dar care vor putea vota la Adunarea Generală. „Altfel spus, 15 persoane din Atintiș, care au fost înscrise în USR în jurul datei de 18 decembrie vor avea dreptul să voteze la Tîrgu-Mureș, adică aceștia ar putea decide cine este candidatul USR la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș deși ei nu locuiesc aici”, a declarat în exclusivitate pentru Agenda de Mureș sursa citată sub protecția anonimatului. Aceeași sursă spune că votul celor 15, dar și al altor persoane înscrise „pe repede înainte” în ultima perioadă în USR Tîrgu-Mureș ar trebui să se îndrepte spre contracandidatul deputatului USR Lavinia Cosma, respectiv spre Adrian Nemeth, acesta fiind susținut de actuala conducere a USR Tîrgu-Mureș, dar și de oamenii din anturajul fostului lider USR Mureș Horea Mihălțan, aceștia aflându-se în conflict deschis de câțiva ani cu deputatul Lavinia Cosma.

Reamintim că pe 11 decembrie 2019, după mai multe ore de discuții și două runde de vot, useriștii tîrgumureșeni au lăsat nedecisă competiția internă în problema desemnării candidatului propriu la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș la alegerile de anul viitor. Asta deși trei persoane s-au înscris în competiție, respectiv Luca Drăgan, Lavinia Cosma și Adrian Nemeth. În primul tur Luca Drăgan a obținut 7 voturi, Adrian Nemeth 30, iar Lavinia Cosma 33. În turul al doilea, cei 70 de votanți s-au împărțit în mod egal, câte 35 de voturi pentru fiecare din cei doi candidați, iar la scurt timp după acest moment Luca Drăgan a și demisionat din USR, sursele Agenda de Mureș afirmând că acesta ar putea candida în vară pentru fotoliul de primar din partea POL Tîrgu-Mureș.

Cunoscută fiind lipsa de comunicare a celor din conducerea USR Mureș cu presa, nu putem să prezentăm un punct de vedere oficial din partea acestora. Vom reveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *