Media Marketing: 24 de drumuri sătești și comunale din Păsăreni au fost modernizate

A avut loc recepția la terminarea lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rutiere din comuna Păsăreni, judeșul Mureș. Lucrările cuprinse în cadrul investiției „ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII RUTIERE PRIN ASFALTARE ÎN COMUNA PĂSĂRENI, JUDEȚUL MUREȘ” au fost executate de asocierea GEIGER SA – MEDIA MARKETING SRL, Geiger SA asigurând lucrările de execuție, iar Media Marketing SRL fiind proiectantul lucrării. Investiția a fost finanțată prin PNDL și din bugetul propriu al comunei Păsăreni. Îmbunătățirea a inclus un număr de 24 de drumuri sătești si comunale, lungimea totală a drumurilor modernizate este de 9.404,00 m.

Drumurile erau amenajate prin pietruire mixtă de circa 15-30 cm și cu o lățime a platformei de 4,0 – 6,0 m. Șanturile erau din pământ, dar erau inierbate și colmatate, ceea ce ducea la neasigurarea scurgerii optime a apelor pluviale.

„Acum totul e perfect. Nu mai avem nici o porțiune neasfaltată. Nici nu vă pot spune ce înseamnă pentru noi. E ceva extraordinar. Avem și oameni mai în vârstă în comună care de astăzi se bucură de asfalt, se deplasează mai ușor, nu mai e atâta praf vara, iar iarna putem interveni mult mai ușor și putem menține drumurile practicabile pentru toată lumea”, a declarat pentru Agenda de Mureș primarul comunei Păsăreni Szocs Antal potrivit căruia până la demararea și finalizarea acestui proiect doar o mică porțiune de drum între Păsăreni și Gălățeni era asfaltată. „Acum, de ce să nu zicem și adevărul: sperăm că odată asfaltate străzile vor fi mai multe persoane interesate să se stabilească la noi, iar prețul caselor, căci sunt câteva case de vânzare, va crește”, a mai adăugat primarul, care speră că după asfaltare va veni și apa și canalizarea la rând. „Mai avem puțin de așteptat pentru apă și canalizare, dar suntem cuprinși în Master Plan și sperăm că rezolvăm și asta”, a conchis edilul.

Pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din comuna Păsăreni au fost proiectate și efectuate următoarele lucrări:

– lucrări de modernizare a structurii rutiere existente;

– lucrări de colectare si evacuare dirijata a apelor pluviale;

– lucrări de execuție podețe;

– lucrări de asigurare a siguranței rutiere prin semnalizare rutieră verticală (indicatoare de circulaţie) și marcaje longitudinale şi transversale.

Traseul în plan al drumurilor are o lungime totală de 9.404,00 m, cu o parte carosabilă de 3,00/5,50 m, cu acostamente din balast/beton cu lățimea de 0,50/0,75 m.

Ca urmare a conlucrării exemplare dintre primăria comunei Păsăreni în calitate de beneficiar, Media Marketing SRL în calitate de proiectant, și Geiger SA în calitate de executant lucrarea a fost executată în termen 14 luni de la atribuirea lucrării de execuție cu proiectare prin licitație publică. „Am început lucrările în primăvară și acum am făcut recepția. Vă dați seama?! Suntem foarte mulțumiți de cum a decurs colaborarea noastră cu cele două firme din asociere. Au lucrat foarte bine și am colaborat perfect. Nu am nimic altceva de spus decât că suntem mulțumiți că am putut face astăzi recepția”, a conchis primarul comunei Păsăreni Szocs Antal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *