Un prim pas spre digitalizarea școlii gimnaziale „Ion Dacian” din Saschiz. Aici, elevii și dascălii vor beneficia de laptopuri și tablete cu acces la internet în cadrul unui proiect cu o valoare de peste 400.000 de lei.
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Ion Dacian” din Saschiz vor beneficia de echipamente performante pentru mediul on-line prin proiectul „Achiziționare echipamente TIC pentru susținerea procesului de învățare în cadrul Școlii Gimnaziale Ion Dacian din comuna Saschiz, în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-COV-2”. Proiectul este finanțat prin POC/882/2/4/Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură, Acțiunea 2.3.3., apel 2.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului elevilor din Comuna Saschiz la procesul de învățare în mediul on-line prin achiziționarea de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.
Concret, proiectul, cu o valoare totală de 401.249,09 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 312.943,73 lei, prevede dotarea elevilor din Școala Gimnazială „Ion Dacian” din comuna Saschiz cu 200 de tablete școlare conectate la internet precum și dotarea cadrelor didactice care susțin procesul de învățământ online din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Dacian” din comuna Saschiz cu 20 echipamente de tip laptop.
Chiar dacă unii sunt gata să spună că pandemia e la final, iar majoritatea își doresc ca criza sanitară să se încheie, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Dacian” din Saschiz, Alexandrina Medrea, așteaptă ca, în sfârșit, să ajungă în școala pe care o conduce tabletele și laptopurile cerute. „Eu am solicitat încă de anul trecut tablete și laptopuri pentru elevi și cadrele didactice pentru că provenim dintr-o zonă defavorizată cu multe familii cu nevoi, care nu își permit să achiziționeze pentru copii lor tabletele necesare. Așteptăm să vedem cine va oferta și sper, sincer, ca până în aprilie anul viitor să avem dispozitivele acestea pe care le vom putea utiliza și după criza sanitară. Oricum, eu consider că școala în școală este cea mai bună variantă, dar digitalizarea este necesară și dacă vorbim despre copiii prezenți în sala de clasă pentru că dispunem de material educativ digital, astfel că tabletele și laptopurile vor fi utile și utilizate și în timpul orelor față în față”, a declarat pentru „Agenda de Mureș” prof. Alexandrina Medrea, care speră că digitalizarea școlii românești va continua astfel și în condițiile în care criza sanitară va lua sfârșit.
Media Marketing Târgu-Mureș a prestat servicii de consultanță în elaborarea cererii de finanțare, și prestează pe parcursul derulării proiectului serviciile de consultanță în managementul proiectului, servicii de consultanță în achizițiile publice și serviciile de publicitate ale proiectului.