O petiție online pentru redeschiderea Compartimentului de Arși din cadrul Spitalului Clinc Județean Mureș aflat în subordinea CJ Mureș a fost inițiată de foști sau actuali pacienți ai medicilor mureșeni nemulțumiți de decizia luată în această vară de managerii Spitalului și conducerea județului Mureș. Până acum, petiția a fost semnată de aproape 3200 de persoane, iar inițiatorii ei vor să strângă 5000 de semnături pe care să le prezinte autorităților.
„Secţia de arşi din Tîrgu-Mureş, aparţinând Spitalului Clinic Judeţean Mureş, a fost închisă în urma unei decizii inexplicabile începând cu data de 01.06.2019. Noi, foştii şi actualii pacienţi care am fost îngrijiţi cu un înalt profesionalism în ultimii 34 de ani de către personalul acestei secţii, condus de dr. Adrian Boţan, solicităm conducerii Spitalului Clinic Judeţean Mureş să revină imediat asupra deciziei sus amintite şi să redeschidă cât mai curând acest vechi serviciu medical unic cu enorma importanţă civilă şi strategică”, scriu petiționarii care așteaptă să li se alăture în scurt timp persoanele care susțin demersul lor. Cei care vor să semneze online petiția o pot face AICI.
Reamintim faptul că fostul șef al Compartimentului Arși din SCJ Mureș a declarat că nu înţelege raţiunea pentru care conducerea SCJ Mureş a optat pentru desfiinţarea Compartimentului de Arşi, în condiţiile în care fluxul de pacienţi cu diferite arsuri este destul de mare, cel puţin 120 de pacienţi pe an, atât în ambulatoriul de specialitate, cât şi pe internările de zi şi pe cele continue. „Nu se întâmplă zilnic, din fericire, tragedii ca cele de la Clubul Colectiv, însă nu trebuie să uităm că se întâmplă numeroase accidente casnice şi accidente de muncă, considerate de unii ca fiind “mai puţin grave”, iar aceşti oameni cu arsuri de “doar” 5%, de exemplu, riscă să îşi piardă braţele sau picioarele, în lipsa unui tratament urgent şi adecvat”, a declarat dr. Adrian Boțan, care a contestat în instanță Ordinul de desființare a Compartimentului de Arși, prilej cu care le cere judecătorilor, ca dincolo de aspectele de legalitate semnalate, să aibă în vedere latura socială și de securitate a populației din regiune care, până la deschiderea unui centru pentru arși care se preconizează să funcționeze la Spitalul Județean de Urgență, este vulnerabilă în situația unor accidente soldate cu arsuri.