Municipiul Tîrgu-Mureș – fără reprezentare în procesele penale care îl au drept cap de afiș pe Dorin Florea

Nu-i votează bugetul și i-au luat viceprimarul favorit? Își blochează propriile dosare din instanță. Și îi place la nebunie. Căci asta pare a fi strategia edilului de la Tîrgu-Mureș care, după ce nu a reușit să convingă partidele să-i voteze rectificările bugetare propuse și după ce a rămas și fără viceprimarul favorit, lasă municipiul fără reprezentare în fața instanțelor de judecată acolo unde primarul nu poate să o facă. Iar acolo, cel puțin trei procese penale îl au pe el însuși inculpat, iar în acestea interesele municipiului nu mai sunt reprezentate în momentul de față pentru că nu poți fi în același timp și inculpat și reprezentant al autorității pe care cineva te acuză că a-i prejudiciat-o. Iar asta va duce, inevitabil, la amânări succesive ale dosarelor în cauză.

Una din spețe este cea aflată pe rolul Tribunalului Harghita, care are termen stabilit pentru data de 14 noiembrie, alta este cea în care edilul și consilierul său personal sunt cercetați pentru uzurpare de calități oficiale și infracțiuni de corupție și care are termen pe 18 noiembrie la Tribunalul Mureș și o a treia, tot la Tribunalul Mureș, cu termen în 20 noiembrie în care inculpați sunt Dorin Florea și fostul secretar al orașului Maria Cioban. Dar, probabil, vă întrebați cum este posibil ca orașul să rămână fără reprezentare în două spețe penale deosebit de importante?! Nimic mai simplu. Dorin Florea i-a retras atribuțiile trasate prin Dispoziție de Primar viceprimarului Sergiu Papuc, de la PSD. Iar Papuc avea printre atribuții și cele de reprezentare a municipalității în fața Instanțelor. Astfel, de la 1 noiembrie, Sergiu Papuc nu mai are mandat să reprezinte și să apere interesele Municipiului Tîrgu-Mureș în fața instanțelor de juecată, iar viceprimarul ar fi depus deja la dosarele cauzelor informări în acest sens.

Așteptăm cu interes să vevdem dacă, în cazul în care la viitoarea ședință extraordinară îi trece rectificarea bugetară, Dorin Florea își va schimba atitudinea față de viceprimarul PSD și va lăsa procesele penale care îl urmăresc încă din 2015 să își urmeze cursul. Nu de alta, dar târgumureșenii ar trebui să știe clar înaintea scrutinului de anul viitor dacă primarul este vinovat sau dacă procurorii îl acuză fără a avea probe suficiente de săvârșirea unor fapte penale. Totodată, dacă instanțele de judecată vor dispune amânarea proceselor ca urmare a faptului că Dorin Florea i-a retras atribuțiile viceprimarului PSD, rămâne de văzut atitudinea procurorilor care ar putea să-l acuze pe edilul tîrgumureșean că împiedică săvârșirea actului de justiție, iar asta ar putea duce la deschiderea unui nou dosar penal pe numele acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *