PNL Tîrgu-Mureș: Frăția ALDE – PSD – UDMR condamnă Tîrgu-Mureșul la subdezvoltare

Ședința Consiliului Local Tîrgu-Mureș de astăzi s-a remarcat prin numeroasele bâlbe ale aleșilor care parcă votau pentru prima oară un buget al orașului. Bâlbele au apărut atunci când consilierul local Theodora Benedek (PNL) a anunțat că are de supus dezbaterii în plen mai multe amendamente la proiectul de buget, iar în acel moment reacțiile venite atât de la președintele de ședință Bakos Levente cât și de la reprezentanții Executivului, au fost în măsură să creeze confuzie. Asta pentru că  unii susțineau că amendamentele se discută „după aprobarea Bugetului așa cum a fost adoptat în Comisii”, iar alții spuneau că „amendamentele se discută exclusiv în Comisii”… Aceste bâlbe au făcut ca Peti Andras (UDMR) să ceară câteva minute de pauză pentru a se clarifica situați, iar în cele din urmă Bugetul a fost adoptat exact așa cum s-a hotărât înainte. Fără amendamentele PNL și cu precizarea celor patru foști liberali reveniți în CL Tîrgu-Mureș că nu susțin amendamentele avansate de Theodora Benedek. În urma acestui vot, liberalii de la Tîrgu-Mureș acuză, printr-un comunicat de presă dat publicității în urmă cu câteva minute, că orașul este condamnat la subdezvoltare. Redăm în cele ce urmează argumentele PNL în acest sens.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Frăția ALDE – PSD – UDMR condamnă Târgu Mureșul la subdezvoltare

Partidul Național Liberal, reprezentat în Consiliul Local Municipal de un singur consilier, în persoana doamnei profesor universitar doctor Theodora Benedek, a votat împotriva bugetului municipiului Târgu Mureș pe anul 2019. Astăzi, PNL a fost singurul partid de opoziție din Târgu Mureș.


PNL a propus alocarea pentru studiul de prefezabilitate al Spitalului Regional Târgu Mureș a 1,5% din sumele destinate festivalurilor și chermezelor.

Din același capitol bugetar, am propus alocarea a 1% pentru studiul de prefezabilitate pentru “Târgu Mureș Youth and Living Center”, proiectul PNL care sprijină tinerii profesionisti și antreprenori, prin construirea unui complex care va oferi spații de servicii, birouri și coworking, precum și locuri de cazare.

Ambele amendamente au fost respinse de ALDE, PSD și UDMR. Pentru ei, aceste proiecte nu sunt o prioritate, astfel fiind practic amputate posibilitatea târgumureșenilor de a beneficia de servicii medicale de calitate și sprijinirea tinerilor antreprenori pentru dezvoltarea economică a Târgu Mureșului. Nici parcările din oraș nu sunt o prioritate pentru ALDE-PSD-UDMR. Prin votul de astăzi, finanțarea acestora a fost efectiv extirpată din buget și realocată pentru achiziționarea unor autobuze. Cumpărăm autobuze din banii târgumureșenilor, în loc să accesăm fonduri europene, așa cum au făcut-o administrațiile liberale din Cluj, Oradea sau Timișoara. Desigur însă, accesarea banilor europeni presupune întreruperea asocierii Transport Local – Siletina și ALDE-PSD-UDMR nu se grăbesc să rupă o societate privată de la stupul cu miere al banilor publici.

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș a declarat că “majoritatea ALDE-PSD-UDMR confirmă și la Târgu Mureș politica de subdezvoltare impusă la nivel național de șefii lor de la București. PSD-ALDE -UDMR ignoră nevoia de servicii medicale ale mureșenilor și dezvoltarea antreprenorială a tinerilor. PNL rămâne constant în proiectul său de a face Spital Regional la Târgu Mureș. Dacă nu vor Primăria și Consiliul Local, ne vor ajuta viitorul Parlament European și Comisia Europeană”.

La rândul său, Președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar consideră că “ALDE, PSD și UDMR au lăsat încă o dată Târgu Mureșul în offside. Bugetul adoptat astăzi înseamnă încă un an în care orașul rămâne în urma celor mai multe centre urbane din Transilvania, conduse de primari liberali. Amendamentele pentru sănătate și tineri pe care le-am propus astăzi, definesc felul în care PNL va conduce Târgu Mureșul, din vara anului viitor”.

Biroul de presă

PNL Târgu Mureș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *