POL îi aplică o lovitură „în regim de urgență” lui Dorin Florea

Partidul Oamenilor Liberi contestă Dispoziția primarului Dorin Florea prin care acesta a delegat atribuțiile de reprezentare a Municipiului Tîrgu-Mureș în cele trei proecese în care el însuși este inculpat unui consilier juridic din Primărie.

„Considerăm că în litigiile sus menționate primarul Municipiului Tîrgu-Mureș are calitatea de inculpat, iar orice alt funcționar public chiar și un consilier juridic care ar putea fi desemnat nu poate avea calitatea de reprezentant legal, fiind prepus al primarului. Prin urmare în această situație specială nu sunt incidente dispozițiile art 109 alin 3 din OUG 57/2019 privin Codul Administrativ”, spun consilierii locali POL care au depus la secretariatul municipalității un proiect de Hotărâre de Consiliu, în regim de urgență, pentru desemnarea unui reprezentant legal al municipalității în dosarele lui Dorin Florea. „În concluzie, pentru reprezentarea legală în dosarele menționate anterior și în interesul Municipiului Târgu Mureș, propunem desemnarea viceprimarului Papuc Sergiu Vasile. Proiectul se impune a fi dezbătut în regim de urgență, deoarece, pe de-o parte, litigiile la care am făcut referire au termene de judecată la 14.11.2019 (dos. 1757/96/2015), la 18.11.2019(dos.3287/102/2017), respectiv 20.11.2019(dos.1883/102/2106), iar, pe de altă parte, trebuie asigurată celeritatea și buna administrare a actului de justiție”, arată consilierii locali POL Tîrgu-Mureș care speră că mâine, când este convocată ședința extraordinară a CL Tîrgu-Mureș pentru rectificarea bugetară aleșii locali să ia în discuție și proiectul înaintat de ei.

Proiectul POL a fost precedat de demersul lui Dorin Florea care, potrivit surselor noastre, a emis o Dispoziție de primar prin care a delegat în favoarea unui consilier juridic din Primărie dreptul de reprezentare a Municipiului Tîrgu-Mureș în procese, inclusiv în cele în care edilul are calitatea de inculpat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *