„ReStart” Tîrgu-Mureș – plagiat sau compilație?!

Programul e campanie al liderului PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar a fost verificat cu minuțiozitate de specialiști în comunicare și relații publice care au realizat o analiză a textelor publicat de liderul liberal în prima ediție a ziarului său de campanie. Potrivit analizei pe care o puteți urmări mai jos, mare parte din ideile celui care dorește să fie candidat al PNL la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș se regăsesc fie pe pagini publice ale unor instituții de presă, textele fiind preluate cuvânt cu cuvânt, fie pe paginile publice ale unor autorități locale sau ale unor furnizori de soluții practice inclusiv pentru petrecerea timpului liber.

Aceste aspecte pun în discuție în acest moment atât credibilitatea proiectului al cărui nume a fost încă de la început considerat un plagiat, cât și a echipei aliniată în spatele accestuia și condusă de Ervin Molnar.

Pentru a vă convinge că textele sunt preluate, cei care au realizat analiza vă pun la dispoziție atât link-urile spre paginile de unde textele au fost copiate, dar și coduri QR, simpla scanare a acestora cu telefonul mobil direcționându-vă spre sursa ideilor echipei liderului PNL Tîrgu-Mureș, sursă care ar fi trebuit să fie inclusă în materialul electoral.

Contactat de Agenda de Mureș, liderul PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar respinge ideea unui plagiat grosolan așa cum reiese din analiza de mai sus. „Textul cu siguranță nu e copiat, este posibil ca membrii echipei să se fi inspirat din unele proiecte care au fost implementate în alte țări sau municipii dezvoltate, nu văd nimic greșit în asta. Singurul articol care este în mare parte preluat este cel legat de pistele pentru bicicliști, iar sursa este indicată în articol, studiul fiind unul public, pus la dispoziția opiniei publice în urmă cu câțiva ani”, a declarat liderul PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar, care își dorește să obțină sprijinul colegilor săi pentru a intra în competiția pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș în competiție fiind și cardiologul Theodora Benedek, dar și omul de afaceri Cosmin Pop.

Agenda de Mureș nu face altceva decât să distribuie materialul care face obiectul analizei și punctul de vedere al liderului grupării care își asumă programul „ReStart Tîrgu-Mureș”. Concluziile le veți trage singuri, după consultarea materialelor, iar decizia vă aparține. Sublinierea „plagiat” de pe fiecare articol în parte aparține realizatorilor analizei.

 

Documentul în format PDF pentru a putea fi citit în cazul celor care nu văd pozele, poate fi accesat mai jos:

Ziar Analiza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *