În 27 noiembrie 2024, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, Farcaș Mihai-Dan, antreprenor și candidat la Senatul României, a organizat un eveniment menit să inspire și să mobilizeze o nouă generație de lideri. Sub titlul „Ruptura de trecut: o nouă generație de lideri”, evenimentul a adus în prim-plan nevoia de schimbare profundă în politica românească, dar și soluții concrete pentru dezvoltarea comunității.
„Ce ați face, ce ați zice, dacă ați păți ce am pățit eu? Ce am decis eu să fac? Vă invit să aflați și să facem împreună un prim pas spre ceva mai mare!”, a fost apelul sincer și direct al candidatului către participanți.
Farcaș Mihai-Dan și-a prezentat programul pentru Senat, construit în jurul a trei piloni fundamentali:
Dezvoltare economică.
Antreprenoriatul ca motor de dezvoltare economică:
Nu vorbim doar de combaterea suprataxării muncii, a companiilor și angajaților, ci vorbim de combaterea birocrației, digitalizării prost implementate – pornind chiar de la inițierea demersurilor de desființare a Autorității pentru Digitalizarea României – cât și reformarea administrației centrale, a organismelor de control, instituțiile și companiile deconcetrate care doar deservesc interesele politice; Sprijinirea investițiilor locale: concret, înseamnă actualizarea unor legi, precum legea 98 și legea 101, cât și a normelor de aplicare; Dezvoltarea economică regională în județul Mureș.
Reformă în educație.
Depolitizarea totală a sistemului educațional prin interzicerea deținerii de funcții de conducere, sau administrative în sistemul de învățământ, celor care sunt înscriși în partide politice, sau au fost încriși în ultimii 2 ani. Cursuri de CPR; Statutul profesorului; Adaptarea curriculei la cerințele pieței muncii moderne, inclusiv reintroducerea învățământului tehnic și profesional; programe pentru elevi și studenți care să încurajeze antreprenoriatul și competențele STEM; acces echitabil la educație pentru toate localitățile din județ inclusiv prin extinderea infrastructurii școlare și a resurselor digitale; desființarea Inspectoratelor Școlare, sau reformarea acestora, încât să deservească priorități de debirocratizare a activității instituțiilor de învățământ și atragere fonduri.
Reformă în sănătate.
Digitalizarea reală a serviciilor medicale: pentru că sunt sub orice critică sistemul, medicii fiind obligați să gestioneze multe hârtii, multă birocracție; Eliminarea limitei de fonduri alocate pentru prevenție, pentru paraclinic (RMN, CT, ECO, DXA), pentru analize laborator; Libertatea pacientului de a alege unde și cum își alege decontarea serviciilor de sănătate (mediul public, sau mediul privat) atâta timp cât are asigurare valabilă; Reformarea CAS național și județean; Libertatea medicilor unde își desfășoară activitatea; Plata gărzilor medicilor rezidenți; Gestionare imediată a riscurilor privind neocuparea anumitor specialități! Medicii NU SUNT HOȚI! Debirocratizarea imediată a sistemului!
„Noua generație de alegători, dar nu doar tinerii, au transmis recent semnale clare: România are nevoie de schimbare. Pentru ca această schimbare să devină realitate, în Parlament trebuie să ajungă persoane pregătite, deschise la minte, cu o formare profesională din afara instituțiilor care și-au pierdut astăzi rolul!”, a subliniat Farcaș Mihai-Dan.
Evenimentul a fost o invitație la implicare activă, candidatul oferind exemple concrete de proiecte ce pot schimba comunitățile:
Investiții în educație, dezvoltarea de proiecte didactice și materiale suport, cu valori cuprinse între 10.000 și 100.000 de euro.
Crearea unor echipe tinere și motivate care să implementeze inițiative cu impact economic, având marje de profit real.
Actualizarea cadrului legal, privind normele de venit pentru PFA-uri, pentru a da tinerilor libertatea și flexibilitatea inițierea unor afaceri
„Nu pot face toate aceste lucruri singur. Am nevoie de voi pentru a transforma oportunitățile în rezultate. După 8 decembrie, vă invit să lucrăm împreună la proiecte aplicate care generează soluții și schimbare reală”, a declarat candidatul.
Participanții au fost încurajați să vină cu idei, să învețe și să contribuie la identificarea unor soluții concrete. „Totul depinde de ambiția și creativitatea noastră!”, a punctat Farcaș Mihai-Dan.
Evenimentul a fost o demonstrație de deschidere și de viziune, atrăgând tineri, dar și alegători din toate categoriile de vârstă, dornici să vadă o schimbare autentică în politica românească.
Evenimentul s-a desfășurat pe 27 noiembrie, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, între 18:00 și 19:30. ”Este momentul să construim împreună viitorul!” a încheiat Farcaș Mihai-Dan.
.
.