Zeci de persoane s-au adunat și astăzi în curtea SC Salubriserv SA Tîrgu-Mureș pentru a-și face auzite doleanțele. Mai mult, acuzați că sunt manipulați, circa 50-60 de angajați ai societății s-au reînscris în sindicat și cer sprijin din partea CNSLR Frăția Mureș. Conducerea societății acuză în continuare existența unei manipulări, iar scopul, potrivit anumitor surse, ar fi scoaterea SC Salubriserv SA înainte de termen din contractul cu municipalitatea tîrgumureșeană.
Protestele de la SC Salubriserv SA, societatea care se ocupă cu ridicarea gunoiului menajer la Tîrgu-Mureș au continuat și pe parcursul zilei de miercuri. Mai mult, salariații spun că joi dimineață se vor strânge din nou în curtea societății. „Ați venit prea târziu! Veniți dimineață, să ne puteți fotografia pe toți”, au spus câțiva din cei care astăzi la ora 14.00 se mai găseau în curtea societății. Potrivit surselor noastre, oamenii și-au scris revendicările pe hârtie și au delegat câțiva reprezentanți care să negocieze cu conducerea societății. Totodată, președintele CNSLR Frăția Mureș Călin Orlando Cociș a declarat că a fost contactat de liderii sindicatului de la Salubriserv care i-a comunicat că oamenii se reînscriu în sindicat, lucru îmbucurător, însă le-a spus că dacă nu ar fi cedat presiunilor și nu ar fi părăsit sindicatul cu ceva vreme în urmă nu s-ar fi ajuns în această situație. „Ieri, pe fondul protestului spontan, după ce au văzut că nu sunt ascultați, circa 50-60 de angajați s-au reînscris în sindicat. Acum așteptăm să vedem ce doresc și cum ne putem implica să îi ajutăm”, a declarat Călin Orlando Cociș, care spune că, în acest context, în cursul acestei dimineți, l-a contactat pe administratorul judiciar al companiei de salubritate care pare de neînduplecat susținând că nu poate majora salariile, fiind obligat să mențină fondul de salarii de anul trecut. Nu în ultimul rând, acesta i-ar fi spus liderului CNSLR Frăția Mureș că cei 50-60 de oameni înscriși în sindicat peste noapte ar fi fost manipulați din exterior.
Am încercat să aflăm care ar fi posibila manipulare în acest caz, în condițiile în care contractul cu această companie al municipalității expiră în momentul în care CJ Mureș va finaliza licitația pentru serviciul integrat de salibrizare pentru zona 2 în care se află municipiul Tîrgu-Mureș. Astfel, ipoteza că s-ar dori scoaterea în regim de urgență, pentru câteva luni, din circuit, la Tîrgu-Mureș, a SC Salubriserv SA, deși posibilă, este greu de luat în calcul. Totuși, scoaterea firmei din contract, invocând problemele de personal și incapacitatea de a duce la bun sfârșit contractul, în regim de urgență, ar putea justifica, potrivit altor surse, ușurința cu care s-a aprobat majorarea tarifelor în ședința din luna februarie, de acestea urmând a se bucura o altă companie care ar putea prelua, în mod excepțional, contractul de salubrizare a municipiului Tîrgu-Mureș.