SC Media Marketing SRL: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale drumului comunal DC132 din comuna Band

În cursul lunii august 2019 au fost finalizate lucrările la obiectivul de investiţie „REABILITARE ȘI MODERNIZARE DRUM COMUNAL DC132 DIN COMUNA BAND, JUDEȚUL MUREȘ”, lucrări finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – Etapa 2, pe baza unui contract multianual de finanțare încheiat, în luna octombrie 2017, între Comuna Band și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Proiectul a avut ca scop modernizarea drumului comunal DC 132 care uneşte Comuna Band cu Comuna Pogăceaua, traversând localităţile Drăculea Band şi Fânaţe, precum şi a unui număr de 2 poduri din localitatea Drăculea Band. Lungimea drumului modernizat este de 7.000 m, cu lățimea părții carosabile de 5,50 m.

„Drumul comunal 132 Band – Pogăceaua, care trece și care este folosit de locuitorii satelor Drăculea, Negreni, Fânațe și Valea Mare, sate cu un număr reprezentativ de locuitori la nivelul comunei, este, pe lângă faptul că populația beneficiază de acest drum lat de 6 metri, dacă nu ne referim strict la partea carosabilă, cu 120 de podețe, șanțuri dalate și alte lucrări care au fost cuprinse în proiect, pe lângă că asigură desfășurarea corectă a circulației, are o mare importanță și din punct de vedere economic deoarece zona pe care o traversează este o zonă puternic agricolă, de aici pleacă mari cantități de cereale, de sfeclă de zahăr, floarea soarelui, soia, cantități importante de lapte și chiar animale pe piețele din județ și din afara județului. De asemenea, drumul face legătura între Band și Pogăceaua și scurtează, în special pentru locuitorii din Pogăceaua care ajung mult mai ușor la DJ 151 și la legătura cu municipiul reședință de județ. În acest sens pot să vă spun că deja de la darea în folosință am constatat o creștere semnificativă a traficului rutier, aproape toți locuitorii din Pogăceaua folosind această rută pentru a merge la Tîrgu-Mureș”, a declarat Radu Mircea, primarul comunei Band.

Lucrările de modernizare asigură parcurgerea străzilor în condiții de siguranță și confort, scurgerea apelor de pe suprafața carosabilă, evacuarea și conducerea lor către emisari, prin sanţuri din pământ, rigole carosabile şi rigole de acostament.

Valoarea contractului de execuție a fost de 6.241.949 lei + TVA.

SC Media Marketing SRL a oferit servicii de consultanţă tehnică și financiară în elaborarea documentaţiei şi întocmirea dosarului investiţiei conform solicitărilor finanţatorului, în vederea încheierii contractului de finanţare multianual cu MDRAPFE, iar primarul comunei Band se delară foarte mulțumit de colaborarea cu specialiștii firmei. Asta cu atât mai mult cu cât, spune edilul, în timp record s-a reușit elaborarea Proiectului Tehnic și a Studiului de Fezabilitate, apecte care au permis ca proiectul de la Band să fie printre primele depuse pentru finanțare. „Colaborarea cu Media Marketing a fost în folosul nostru și a fost una foarte bună. Păi noi am lansat proiectul în a doua jumătate a anului 2016 și în 2017 am avut atât Studiul de Fezabilitate cât și Proiectul Tehnic elaborate și le-am putut depune spre finanțare la Ministerul Dezvoltării, printre primele din țară, fiind al șaptelea proiect semnat”, a mai adăugat primarul Radu Mircea care se declară mulțumit și de executantul lucrării, firma Citadin „care într-un an a executat o lucrare de calitate superioară”. „Se pot face și la noi în România lucruri de calitate atunci când îți dai interesul pentru comunitate”, a conchis primarul Radu Mircea, care a ținut să sublinieze că 2,5 milioane de lei din valoarea proiectului au fost asigurate din bugetul comunei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *