Actualul primar al municipiului Tîrgu-Mureș stă în continuare destul de bine în opțiunile tîrgumureșenilor care, în proporție de 47% îl cred un bun gospodar și în proporție de 43% îl consideră apropiat de oameni. Prezumția de nevinovăție operează în cazul a 52% care spun că nu știu dacă Dorin Florea este cinstit sau corupt, în timp ce restul de 48% se împart în mod egal, câte 24 de procente pentru fiecare din cele două opțiuni.
Cât privește nivelul de încredere, Dorin Florea are în continuare din partea tîrgumureșenilor credit în procent de 37,3 (cu încredere multă și foarte multă) în timp ce 59% au încredere puțină (34%), respectiv nu au deloc (25%) încredere în edilul tîrgumureșean. Cea mai mică încredere o au locuitorii din zona centrală, 42% din locuitorii de aici puțină și 21% deloc, dar și cei din zona Dacia/Budai care manifestă puțină încredere 29% sau deloc 34% față de actualul primar. Totuși, în Aleea Carpați, dacă luăm exclusiv procentul celor care nu au încredere deloc în el, Dorin Florea stă cel mai prost, 35% cei din Aleea Carpați neavând deloc încredere în el.
În aceste condiții, 34% din tîrgumureșeni l-ar vota pe Dorin Florea dacă ar dori să candideze pentru un nou mandat, iar 23% nu s-au hotărât încă dacă și cu cine vor vota. Interesant este că 48% din locuitorii arondați secțiilor de votare din Mureșeni nu l-ar vota pe Dorin Florea pentru încă un mandat în fruntea orașului, în timp ce în zona Pandurilor și în Aleea Carpați primarul în exercițiu ar obține cel mai bun scor cu o susținere 45, respectiv 44 de procente favorabile. La opțiunile de vot sunt și câteva aspecte surprinzătoare în momentul în care intervievații sunt împărțiți în funcție de opțiunile politice declarate, astfel că PNL îi acordă cel mai mare procent de alegători (64%), urmat de ProRomânia (62%) și PSD (55%).
Cercetarea sociologică a fost realizată la Tîrgu-Mureș de Biroul de Cercetări Sociale București și comandat de Comitetul Național al Republicanilor Româno-Americani din Statele Unite ale Americii.
Sondajul a fost realizat în perioada 16-18 februarie 2019 pe un eșantion de 1.100 de persoane, reprezentativ pentru populația adultă a municipiului Tîrgu-Mureș, alcătuit pe baza secțiilor de votare și a fost alcătuit astfel încât să aibă o reprezentativitate locală, cu o eroare statistică de +/- 3%, iar persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 2 în 2 apartamente sau case, pornind de la numărul 1 al fiecărei străzi.
Ancheta sociologică a urmărit mai multe aspecte pornind de la problemele administrative ale municipiului Tîrgu-Mureș, încrederea în oamenii politici și intențiile de vot. Nu în ultimul rând, tîrgumureșenii au fost întrebați și în legătură cu orientarea lor pro sau contra UE și NATO