Tranzacție importantă la Sighișoara: Siceram are patroni noi

Fabrica de cărămizi Siceram de la Sighișoara are un nou patronat. Asta după ce, potrivit agenției ungare de presă MTI, grupul maghiar Leier Hungarian Kft a preluat fabrica sighișoreană.

„Grupul Leier îşi extinde prezenţa pe piaţa românească, după achiziţia societăţii Brikston în 2018 a cumpărat la începutul anului curent fabrica de cărămizi Siceram de la Sighişoara”, informează Andor Komlós directorul executiv al Leier Hungaria Kft. cu sediul în oraşul Győr într-un comunicat remis joi agenţiei ungare de presă MTI. Potrivit sursei citate preţul achiziţiei este tratat de
ambele părţi ca secret comercial, iar integrarea Siceram în portofoliul grupului maghiar va fi efectuată cât de curând posibil.

Noua achiziție înseamnă pentru Leier creşterea efectivului de angajaţi la 2700, compania ungară continuând astfel trendul de extindere în România, compania activând în prezent în alte șase țări din regiune, respectiv Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Croaţia şi Ucraina. Grupul Leier a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 300 milioane de euro (100,2 miliarde de forinţi), o sumă record ce marchează o creştere de 50 milioane de euro (16,7 miliarde de forinţi) faţă de 2018.

Cât privește fabrica de la Sighișoara, S.C SICERAM S.A. are o vechime de peste 100 de ani în producția cărămizilor și țiglelor ceramice. De-a lungul timpului, compania și-a extins oferta de produse.

În anul 2005 s-a finalizat construcția fabricii actuale de producție a cărămizilor, în urma unei investiții de 11 milioane Euro. Utilajele au fost aduse din Italia, de la producători renumiți în domeniu. Capacitatea noii linii de producție este de 800 t pe zi. În anul 2008 s-a finalizat o investiție într-o fabrică nouă de producție a țiglelor, care, la data punerii în funcțiune, era una din cele mai moderne din Europa. Ca și în cazul fabricii de producție a cărămizilor, utilajele au fost aduse din Italia, investiția fiind de 16 milioane Euro, capacitatea de producție ajungând la 1,4 mil. bucăți pe lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *