Useriștii votează marți. Îi anunțăm noi pe cei care nu știu…

Adunarea Generală a USR Tîrgu-Mureș a fost convocată pentru zia de marți, săptămâna viitoare. Cei care se vor prezenta la ședință vor fi puși să aleagă între Adrian Nemeth și Lavinia Cosma, iar cel care va obține cele mai multe voturi de susținere va fi desemnat candidat al USR pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș.

La precedentul tur de scrutin intern, fiecare din cei doi candidați au întrunit câte 35 de voturi, iar de atunci informațiile referitoare la diverse manevre interne în favoarea lui Adrian Nemeth nu mai încetează să apară public. Doar știrea referitoare la faptul că în USR Mureș au fost înscriși în jurul datei de 18 decembrie 15 noi membri cu domiciliul în Ațintiș a scos la iveală disputele interne și jocurile murdare. Spre exemplu, Angela Podină, fost președinte al Biroului Local USR Tîrgu-Mureș, acuză actuala conducere a partidului că nu organizează corect scrutinul.„Manevrele BL al USR Tg Mureș împotriva candidatei Lavinia Cosma au fost pe față în cadrul adunării generale din decembrie. Tratamentul discriminatoriu continuă prin interzicerea accesului acestei candidate la canalele de comunicare ale filialei locale, în timp ce Adrian Nemeth-Gherman are acces nelimitat la acestea și nu îl deranjează deloc faptul că cea care-i este contracandidat nu este tratată cu aceeași unitate de măsura, ceea ce este trist și ridică niște semne de întrebare pe bună dreptate”, scrie doamna Angela Podină, care a continuat explicația pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea. „Un alt exemplu de tratament favorizant este faptul că membrii filialei USR Tg Mureș pun pe grupul intern de comunicare întrebări celor 2 candidați rămași în cursă, întrebări la care să răspundă în adunarea generală. Ori, Adrian Nemeth-Gherman poate vedea aceste întrebări și își poate pregăti în cunoștință de cauză răspunsurile, în timp ce Lavinia Cosma, căreia BL i-a interzis accesul pe grupurile de comunicare, va afla întrebările în ședință, când va trebui să și răspundă la ele. O altă dublă măsura favorizantă pentru unul din candidați. Fac aceste mențiuni, pentru că oficial, Conducerea USR-PLUS Mureș a postat un mesaj prin care a declarat că tratamentul candidaților este același, că nu este favorizat niciunul.!!!!!!!”, a mai scris doamna Angela Podină, care, interpelată de un susținător al actualei echipe din fruntea USR Mureș a conchis„Repet ca să înțelegeți: candidaturile filialei USR TG Mureș pentru funcția de Primar au fost acceptate de conducerea filialei. Tratamentul față de cei 2 candidați este fățiș favorizant față de unul dintre ei. Candidatul favorizat nu este deranjat de acest lucru”.

Chiar și în aceste condiții, conducerea USR Mureș nu a prezentat o poziție publică pe marginea acestui subiect, singura reacție fiind la postările Angelei Podină căreia, persoane, probabil din echipa de conducere a partidului lui Dan Barna, i-au reproșat că nu și-ar fi plătit cotizația, drept pentru care este suspendată din partid.

Vom reveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *