CJ Mureș a împărțit către primării banii care urmează a fi încasați din impozitul pe venit și TVA

Consilierii județeni au aprobat, în ședința extraordinară ce a avut loc astăzi, repartizarea pe anul 2020 a fondurilor primite de la bugetul central, sume constituite din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2020 și sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Este vorba de aproximativ 43 de milioane lei repartizați de CJ Mureș primăriilor din județul Mureș, anunță Biroul de Presă al CJ Mureș.

Astfel, în baza consultării primăriilor, s-a probat repartizarea pe anul 2020 a sumei de 27.316.000 lei, reprezentând fond la dispoziţia consiliului judeţean, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru alte cheltuieli de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii. În repartizarea sumelor, s-a urmărit, prioritar, asigurarea co-finanțării cheltuielilor de funcționare a unor servicii de interes județean, respectiv, punctele SMURD și căminele de bătrâni de pe raza județului. Sumele care au fost repartizate UAT-urilor le găsiți în tabelul atașat acestui comunicat.

De asemenea, suma de 15.356.000 lei a fost repartizată în vederea asigurării cheltuielilor de întreținere și reparații a drumurilor județene și comunale, respective 14.000.000 de lei pentru drumurile județene și 1.356.000 lei pentru drumurile comunale.

Având în vedere că orașul Miercurea Nirajului gestionează în regim propriu Programul pentru Școli al României, suma de 127.000 lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată a fost repartizată pentru finanţarea cheltuielilor din cadrul acestui program pentru perioada ianuarie-iunie a anului şcolar 2019 – 2020, din care 97 mii lei pentru distribuţia produselor şi 30 mii lei pentru finanţarea măsurilor educative care însoţesc distribuţia fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate.

În ceea ce privește bugetul general al județului Mureș ședința de aprobare a acestuia va avea loc în luna februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *