Municipiul Tîrgu-Mureș are din nou reprezentare în procesele penale ale primarului

Situația care ar fi putut duce la tergiversarea proceselor penale în care primarul Dorin Florea are calitatea de inculpat s-ar părea că a fost rezolvată. Asta pentru că, spun surse din administrația locală de la Tîrgu-Mureș, Dorin Florea nu vrea să fie acuzat că împiedică buna desfășurare a actului de justiție.

Astfel, după ce i-a retras viceprimarului Sergiu Papuc atribuțiile încredințate printre care și cele de reprezentare a municipiului în instanță, edilul ar fi dat, spun sursele Agenda de Mureș, o nouă dispoziție prin care a delegat atribuțiile de reprezentare unui jurist din Primăria Tîrgu-Mureș. Astfel, nu i se mai poate imputa că împiedică buna desfășurare a proceselor în care este inculpat. Totuși, surse din administrația tîrgumureșeană ne-a transmis un mesaj care ridică semne de întrebare și pe care îl redăm în cele ce urmează. „Prin dispoziție de primar a fost desemnat ca reprezentat al municipiului în dosarele penale în care municipiul este parte vătămată, un jurist din cadrul Serviciului Contencios Administrativ din cadrul Primăriei care este specializat în contencios administrativ și are zero experiență în penal”, spune sursa citată, însă susținerea sa este, potrivit specialiștilor noștri, irelevantă în condițiile în care important este ca Municipiul să fie reprezentat în dosarele cu pricina pentru ca judecata să meargă mai departe.

Reamintim că pe fondul disputelor legate de rectificarea bugetară, dar mai ales ca urmare a faptului că majoritatea formată din UDMR, PSD, PNL și POL a decis revocarea lui Makkai Grigore din funcția de viceprimar, edilul de la Tîrgu-Mureș i-a retras, începând din 1 noiebrie 2019, atribuțiile delegate viceprimarului PSD Sergiu Papuc. Este vorba, implicit, și de atribuțiile de reprezentare a municipalității în trei dosare penale importante în care Dorin Florea are calitatea de inculpat. Rămas fără atribuții, fără mașină de serviciu și fără birou, Sergiu Papuc a intrat în concediu de odihnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *